2021-09-25
🍀🍀🍀商場田園綠洲🍀🍀🍀Yoho Mall既#Glasshouse背靠商場落地大玻璃,配合植物裝飾,寫意感覺油然而生☘️💖😍整體評分:7.5/10人均消費:$101-200環境:7/10——————————————————————我哋嗌交個二人晚市套餐$448,包以下食物💖蕃茄湯:飲落唔會好好淡,酸甜可口😋飲返食物嘅原味,飲完唔會口渴。炸雞粒併單骨雞翼:前菜惹味小食,個人最鍾意雞粒!炸得好多汁唔會乾~雞肉仲係好滑~而雞翼都炸得香脆入味炸粟米蝦餅🦐:呢個麻麻比較普通,同埋唔夠熱辣辣酥炸「富貴鴨」伴森巴醬配黑松露炒飯:第一道主菜,一上菜即刻聞到黑松露的獨特氣息🤤好吸引。 「富貴鴨」炸得外皮酥脆,肉質仍保持軟嫩,相當滋味。個森巴醬酸酸甜甜~幾match美國頂級西冷配秘制京醬(+28)平時食開黑椒汁,今次配上佢哋嘅秘制京醬又幾特別喎😋嗌左5成熟,牛味香濃兩杯特飲:落日餘量(+18):我個人覺得好飲~而且好靚好啱打卡🤩橙加紫既對比超靚,用血橙熱情果,蝶豆花調製而成,味道酸酸甜甜藍日落🌄(+18):呢個感覺冇落日餘量特別同好飲,要嗌嘅話推介落日餘量是日最佳我覺得一定要數甜品!😭🤩😍真係好正!甜品:是
整體評分:7.5/10
人均消費:$101-200
環境:7/10
——————————————————————
我哋嗌交個二人晚市套餐$448,包以下食物💖
炸粟米蝦餅🦐:呢個麻麻比較普通,同埋唔夠熱辣辣
兩杯特飲:
是日最佳我覺得一定要數甜品!😭🤩😍真係好正!
甜品:
是日蛋糕:呢個係隨機冇得揀嘅,幾有驚喜同神袐感💖上碟係一件朱古力蛋糕,帶少少金閃好靚😍味道都好有層次,帶陣酒味,又唔會好甜😋好正
即焗脆皮抹茶梳乎厘(+28):上碟個陣我真係嚇親😂冇諗到咁大個,我以為係細細個個種。好香蛋味~面頭脆脆地~我可以食幾個!