2023-08-10 35 views
見最近食Omakase 既價錢比以前既商宜左之後,我同朋友終於鼓起勇氣喺我人生食第一次Omakase, 呢間既價錢為 $788/HKD 一個headcount。呢間小店唔係好大間,所以同師傅們近距離既接觸可以睇得好清楚佢地會整同serve佢地發辦既dish。雖然喺日本料理店中,我一向都有個準備好豉油wasabi 比自己,但其實師傅所整既壽士,卷物中既米已經調味調到有豉油wasabi.當日同朋友一齊enjoy 既Omakase 中有杋立貝、鯛魚、油金魚、池魚、金木鯛、 太都魚,鮟鱇魚肝配牛蒡漬, 梳子魚、牡丹蝦, 仲有綠茶厥餅唔太甜/heavy真係大滿足!當然為了同朋友分甘同味,我地兩個再有order a la carte 既美食經QR code 落單,再嗌杋立貝同海膽壽司,甚至唔係廚師發版既style咁食都一樣咁好水準!

• Dinner Omakase