📍Little Prince生活各有各忙 同家姐撐檯腳時間愈來愈少 終於有時間同佢有個Early Lunch Dating! 🙋🏻‍♀️近年葵興KCC都開咗唔少高質咖啡店小店 玻璃屋般的Little Prince採光度🌞十足 淡木色調令整體氛圍溫暖舒服😚🌀 檳城叻沙蝦意粉餐廳有幾款Fusion意粉🍝 我就對呢星馬叻沙意粉有興趣🫶🏼 叻沙汁椰香調味較重 配以6隻爽口鳳尾蝦 蟹柳 車厘茄 紅蘿蔔絲及蒜片調味 口感豐富惹味🌀 冬蔭公鳳尾蝦意粉家姐不約而同揀咗蝦意粉 意粉帶有濃郁的冬陰公香氣 微酸帶辣而不嗆鼻 我更加鐘意呢款 開胃唔油膩🌀 玫瑰鮮奶咖啡 & 朱古力咖啡完美拉花配搭乾玫瑰花瓣片 咖啡香中滲出淡淡玫瑰香氣😻 朱古力咖啡以可可粉點綴 賣相都好吸引❤️🔼 餐廳價格親民 意粉都係$70以内有交易🙊 氛圍慵懶 有點遠離繁囂既寧靜 值得再訪
📍Little Prince

🌀 檳城叻沙蝦意粉

🌀 冬蔭公鳳尾蝦意粉

🌀 玫瑰鮮奶咖啡 & 朱古力咖啡

$100 (Lunch)
  • 冬蔭公鳳尾蝦意粉