每次去完飲宴之後都好想食乳豬. 因為次次都得嗰兩件都唔夠喉😂經過喺網上研究之後就決定試吓呢一間燈神海鮮酒家🥰因為佢啲菜式好吸引. 有哂我唔夠喉又好想食嘅嘢🦀糯米炒膏蟹哇😍個飯一嚟到聽到熱辣辣嘅吱吱聲真係好好聽店員會先幫我哋炒一炒個飯. 可以見到有好大隻蟹喺入面. 重要每一嚿都充滿住膏🙈啲膏食落甘香回味. 好似食緊蛋黃咁蟹肉仍然鮮嫩. 飯底竟然重有飯焦☺️真係好豐富🐽招牌即燒乳豬最鍾意佢皮同肉完全分開☺️而且肥瘦適中咬落脆卜卜好味道. 完全止到癮呀🪿黑松露玻璃燒鵝呢一款黑松露燒鵝真係第一次食😱好新穎唔好睇佢外面黑忟忟咁入口真係好香嘅黑松露味. 意想不到地同燒鵝嘅油香味幾夾. 齒頰留香🦀百花炸釀松葉蟹鉗蟹鉗非常之大隻. 外皮炸得好香脆唔會油淋淋入面嘅肉脹卜卜好彈牙. 而且重會食到一絲絲嘅松葉蟹肉🥢瑤柱金菇炆伊麵唔好睇佢顏色好似好淡咁. 但係食落好夠味而且呢到重有瑤柱嘅香氣. 特別好食麵條軟硬度適中. 唔會太過濕最後店員重送咗兩碗楊枝甘露俾我哋食. 估唔到佢非常之多料. 而且唔會太甜❤️唔錯!

🦀糯米炒膏蟹
哇😍個飯一嚟到聽到熱辣辣嘅吱吱聲真係好好聽