2025-01-13
📢啟德新發展區𝘼𝙞𝙧𝙨𝙞𝙙𝙚商場🏬嘅6樓露天層有幾間半戶外嘅餐廳,方便養狗🐶嘅食客,可以一同用餐都係非常難得嘅事 。.———————————————————————————🍽️𝙉𝙕 𝙂𝙧𝙖𝙞𝙣 𝙁𝙚𝙙 𝙍𝙞𝙗 𝙀𝙮𝙚 紐西蘭谷飼肋眼牛排🥩💬當然賣相同擺盤都要有返咁上下水準,否則唔可以收咁貴,牛排係炭烤同有肉汁,有火箭菜🥬、小蕃茄🍅、烤大菇🍄🟫同香草醬🌿,感覺不錯☺️.🍽️𝘽𝘽𝙌 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙍𝙞𝙗𝙨 𝙃𝙖𝙡𝙛 燒烤豬肋排半份 🐽💬半份都有咁大份,幾豐富,醬烤濃郁夠晒味,肉質仍保持唔會鬆散,屬於好食嘅水準,最緊要係有粗薯條🍟,太開心☺️.🍽️𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 自家製酸甜醬雞翼 🐔💬雞翼係任何菜式同活動都係常客,用咩方法都可以,最緊要係調味得宜,係最佳配角之選 。今次餐廳係自家甜酸醬配上芝麻嘅製作方式,香脆可口☺️.🍽️𝘾𝙧𝙖𝙗 𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙞 蟹肉意粉 🍝🦀💬寫到明係新鮮蟹肉,又係幾有誠意,唔係用急凍同罐頭貨,加埋蘿勒香蒜醬,令到扁意粉能夠豐富地掛汁☺️
———————————————————————————
🍽️𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙞𝙣𝙜𝙨 自家製酸甜醬雞翼 🐔