2025-02-23
知道啟德體育園嗰度開咗好多新餐廳,見到呢間餓虎藏龍個餐廳名好得意,而且又有得book位,就約咗朋友👭🏻一齊去食dinner,我地嗌左幾樣野一齊share食🍴花生醬鹹蛋黃金沙單骨雞翼,雞翼外皮炸得好脆,估唔到花生醬同鹹蛋黃兩個味道mix埋幾夾👅炸粟米骨配甜椒粉乳酪醬🌽,粟米骨唔會炸得過乾,而on top嘅甜椒粉乳酪醬好creamy,好開胃炸椰菜花配蒜香香草蛋黃醬🥦,椰菜花本身冇味,要靠點蒜香香草蛋黃醬先有味,個蛋黃醬mix得幾好味擔擔麵(不辣)🍜,佢個湯底似平時食酸菜魚嘅金湯嘅唔辣version😂好得意,但係啲麵就有啲過淋🥲炒芽菜豚肉黑蒜醬油拉麵🍜,豚肉好淋滑唔嚡,但唔知點解食到碗湯底有啲麻味🤣同埋啲麵都係有啲過淋😕香蕉朱古力榛子醬手工薄餅,薄餅好脆,配埋香蕉🍌、朱古力🍫同榛子醬,超級邪惡😈好jengggOverall啲野食都唔錯,而且啲service超好,一開始俾左張較細嘅枱我哋坐,之後店員見有大啲嘅枱available 即刻問我地換唔換,雖然最後我地冇換費事麻煩😂但睇得出啲店員好細心好nice👍🏻💛
花生醬鹹蛋黃金沙單骨雞翼
炸粟米骨配甜椒粉乳酪醬