2019-07-18
本身約咗朋友食午飯,點知臨時甩我底,連之後gym都唔做。而自己好耐冇飲啤酒,係Openrice搜索一陣,決定去coedo Taproom。餐廳嘅tap beer多達12款,亦有platter可以試晒coedo嘅五款手工啤。呢個黑板應該係我最鍾意餐廳嘅一part,下面畫左Coedo手工啤嘅製作過程,非常生動。餐廳有多款串燒,甚至有lunch set。自己都有啲心動想試platter,不過自己情有獨鍾,想飲紅赤多啲。呢款coedo手工啤比較濃味,味道香甜,口感相當順滑。飲啤酒當然要配串燒。我總共叫左五款串燒。鰻魚串比我想像中大件,肉質超肥美,入口即化。調味亦恰到好處。牛舌非常juicy,加左特製醬汁令肉味更香。安格斯牛肉肉眼同樣Juicy,不過相比起牛舌同埋鰻魚串冇咁驚喜。免治雞肉軟骨棒表面微焦,肉質軟腍同時亦有咬口,風味同我係日本食既差唔多。最後一款係牛油果配意大利軟芝士。燒牛油果真係第一次食,口感非常香滑,上面既軟芝士消除左焦苦味。飲完紅赤仍然意猶未盡,所以經職員推介之下叫左白。啤酒呈金黃色,味道比較淡,比起紅赤更順滑入口。我覺得Coedo手工啤特別之處係無論涷飲定暖熱都一樣出色。另外
餐廳有多款串燒,甚至有lunch set。
牛舌非常juicy,加左特製醬汁令肉味更香。
我覺得Coedo手工啤特別之處係無論涷飲定暖熱都一樣出色。另外同職員傾計得知coedo Taproom由八月起1-4pm會推出semi-lunch buffet,聽完之後覺得幾吸引,下次一於試試佢。