2019-12-10 23 views
記得中學嘅時候放學都會鍾意行始創嘅地庫行下嗰間格仔鋪。今日係花園街行完之後諗唔到食乜就過咗嚟,見到呢度開咗好幾間餐廳,而且見到呢間台灣麵係最多人食緊。睇過佢Menu覺得價錢合理而且款式都幾多下嘅情況之下就入咗嚟。店面其實好似food court 😂😂而且每台同每台之間嘅距離好窄,但都唔會坐得唔舒服😂午餐Menu都有好幾個餐牌,有啲小菜仲做緊八折但係我哋都係揀返普通嘅餐牌。其中一個餐牌係雙拼,啱晒我呢啲鍾意試多樣嘢食嘅人啊🥰🥰🥰又可以揀牛肉麵,又可以揀滷肉飯🥰🥰🥰真係啱晒心大心細嘅我🙈🙈🙈最後我要左紅燒牛肉麵拼糖心滷蛋豆腐肉燥飯🤤🤤佢哋嘅紅燒牛肉麵個味道、質感、口感都係我預料之外👍🏻👍🏻而且佢嘅紅燒牛肉湯底係辣辣的!辣椒油係香得來夠辣👍🏻而且牛肉嘅質感好唔錯,唔會韌!而且筋連肉令到口感豐富左👍🏻麵質唔會淋batbat,有咬口得來而且掛到湯滷肉飯既味道都好唔錯而且份量唔少,女仔來講又食麵又食飯會覺得好飽😂《寶島珍珠奶茶》+$4雖然呢度剩係得少甜小冰,冇得揀半甜小冰~ 所以我覺得甜到比較甜,但係茶底都幾香!而且珍珠係彈架,唔係硬繃繃~仲有陣仲有焦香味~呢陣焦香味連有啲台式連鎖飲品店都冇㗎👍🏻

最後我要左紅燒牛肉麵拼糖心滷蛋豆腐肉燥飯🤤🤤

佢哋嘅紅燒牛肉麵個味道、質感、口感都係我預料之外👍🏻👍🏻
而且佢嘅紅燒牛肉湯底係辣辣的!辣椒油係香得來夠辣👍🏻
而且牛肉嘅質感好唔錯,唔會韌!而且筋連肉令到口感豐富左👍🏻
麵質唔會淋batbat,有咬口得來而且掛到湯

《寶島珍珠奶茶》+$4

雖然呢度剩係得少甜小冰,冇得揀半甜小冰~ 所以我覺得甜到比較甜,但係茶底都幾香!而且珍珠係彈架,唔係硬繃繃~仲有陣仲有焦香味~呢陣焦香味連有啲台式連鎖飲品店都冇㗎👍🏻👍🏻👍🏻
呢杯珍珠奶茶比我想像中好!好有驚喜呀!
送既小菜都好好味呀