2024-07-23 225 views
今日經過黃埔food court,見到呢間個名好得意,就睇吓佢啲牛係唔喺度?😆😆😆佢嘅餐牌好多種類,見佢湯底都比較特別,例如係沙茶牛肉,同埋有牛腩拌麵我哋叫咗一個沙茶牛三寶湯麵一個豬三寶熱拌刀削麵,湯麵有得選擇唔同湯底,我哋揀咗椒麻蕃茄湯,另外個拌麵我就揀咗拾香椒麻,另外再叫咗一個小食,韭菜豬肉小雲吞,兩個手沖冷泡茶。湯麵嚟到嘅時候好大碗,見到材料都好多;個湯底好濃郁蕃茄,但係又食得出有椒麻嘅味道,大家都唔會搶咗對方嘅味道。我老公都話唔錯,初頭我想將佢轉做刀削麵,但係後尾冇轉到,發覺用佢呢隻麵都幾好食👍🏻佢啲牛腩牛筋都好好食,好淋好軟,仲有流心蛋,好豐富評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5至於個豬三寶拌刀削麵,麵質好彈牙,材料都好多,唔怕話食晒啲面就冇晒啲餸,係啱啱好。而且佢個汁底都足夠我拌麵,唔怕話好乾爭爭。評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5而個小食,都食得出係即刻炸,細細粒好容易食,外皮脆卜卜。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5至於兩個冷泡茶,好好飲,我叫咗柳橙,真係飲得出有啲果肉同埋個茶,唔錯唔錯。評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5大家如果經過food court,可以過嚟試一試。整體味道指數:😋😋😋😋/5性價比:💰💰💰

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5

而個小食,都食得出係即刻炸,細細粒好容易食,外皮脆卜卜。

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

大家如果經過food court,可以過嚟試一試。

整體味道指數:😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5