2021-12-27 167 views
Merry Christmas 🎄 聖誕都唔一定餐餐要食西餐嘅,行街之餘就去咗試吓呢一間,台灣菜餐廳🍴,佢個刈包叫左之後都要等10分鐘以上,食落熱辣辣,啲豬肉帶小小肥幾有咬口,幾香,連埋個包一齊食好夾😆之後到個新竹炒米粉,佢入邊有好多配料,有椰菜絲,蘿蔔絲,冬菇,肉粒同蛋,我覺得似家鄉炒米粉多啲,佢冇台灣嗰種感覺, 不過整體上個味都OK,唔會太多油之後到個蟹肉小籠包,成隻食落去既時候個口已經比啲汁包圍住,好濃既蟹肉味,皮又夠薄,蟹肉又唔會太少,唔錯唔錯野飲叫左杯珍珠奶茶,冇咩特別,都係正正常常,但又未去到手搖鋪咁好飲,之後到個桂圓肉桂蜜,有啲淡,明明成條肉桂係入面,但飲既時候完全唔覺有肉桂味,純粹裝飾,完全唔係台式飲品,野飲完全唔出色😩又係舉勁耐都冇職員應,可能係聖誕關係啦,好多人,佢哋又唔夠人手,同埋佢間餐廳分左兩邊,我地分到另一邊既門口,冬天都幾凍😅
Merry Christmas 🎄