2023-02-10 84 views
平時食得多肉真係好唔健康,今次就搵到依間專門食素食嘅《心裡有素》。佢地出名係善心餐廳,每個月初一、十五都會派飯比弱勢市民,真係值得支持下。聽個名其實都知道佢係主打素食自助餐,晚餐都係$138一位,價錢都好實惠。款式都好豐富,有粥粉麵,炸物、飲品、甜品、煲仔飯、前菜。炸物首選炸秋葵,外皮就到好香脆,內層濃稠多汁。另外炸南瓜片都可以試下,健康又唔多油,好似食緊薯片咁。前菜:佢哋提供多款新鮮沙律。如果想食得特別啲嘅朋友,可以試下糖心蛋、涼拌粉皮。涼拌粉皮好順滑,同埋辣辣地好過癮。熟食:一定要試吓佢哋嘅即煮煲仔飯,我就試咗豆腐煲仔飯,仲有飯焦,好過癮。飲品:多款養生又健康,澳洲黑蜜糖檸檬水、羅漢果紅棗茶、黑桑山楂茶。我就可以鍾意佢地嘅山楂茶,微酸又開胃。甜品:自取形式,焦糖燉蛋好多人排隊,去到嗰陣時已經冇晒啦,唯有是另外一個人氣嘅椰汁西米露,椰香味十足,粒粒西米又Q彈。人均💫138如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝心裡有素 (油麻地)油麻地廣華街38號地舖

人均💫138

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

心裡有素 (油麻地)
油麻地廣華街38號地舖