2022-05-14
之前係北角見到呢間餐廳想去試下,但冇去到,今次過開黎坑口見到有分店就入去食個下午茶啦~ 好彩等左一陣就有位~我地叫左兩份茶餐一份咖央多士,食到好飽😌新加坡喇沙摻摻 ($62)配熱桔仔話梅水好大碗喇沙呀!佢可以比你揀配米線定摻摻,老公揀左摻摻,正宗啲~ 喇沙湯底都幾有椰香味,比較辣,油麵米粉兩溝食落都煙韌,雙重口感,配料都多,有開邊蝦、魚丸、魚片、豆卜、芽菜、半熟蛋。熱桔仔話梅水正常,可以解下渴~地道老鼠粉 ($62)配熱香茅鮮橙茶老鼠粉用砂煲上,可以keep住熱辣辣,炒得好惹味,撈埋肉碎、咸魚仔、菜莆、花生、溫泉蛋,真係好豐富。味道正常,唔會好咸,亦冇炒得好油好燶,剛剛好,銀針粉有咬口👍🏼 熱香茅鮮橙茶我只係飲到橙味,冇咩香茅味😯班蘭咖央多士 ($28)佢都有tea set但我地飲唔到,所以單點,可惜期望過高,班蘭咖央味唔重,可能落得太少醬?另外佢都唔係即叫即整,黎到都凍左,冇咩特別。成個餐廳都裝修得好熱帶風情既,坐得都舒服,每張枱都有濕紙巾同口罩袋,都乾淨。店員都有禮貌,服務態度幾好👍🏼.味道 ★ ★ ★ ★ ☆環境 ★ ★ ★ ★ ☆服務 ★ ★ ★ ☆ ☆性價比
新加坡喇沙摻摻 ($62)
配熱桔仔話梅水
地道老鼠粉 ($62)
配熱香茅鮮橙茶
班蘭咖央多士 ($28)
味道 ★ ★ ★ ★ ☆
環境 ★ ★ ★ ★ ☆