2018-02-15 141 views
上星期朋友黎香港玩,朋友想試下Omakase,最後訂左呢間壽司藝 一入到店內~日式裝修感覺舒服乾淨 有另外訂左生蠔,都幾大隻同鮮甜爽口。海膽大大篤,好鮮甜👍🏻 但比較驚喜,不得不提佢地既醬油漬中拖羅。(個人非常鍾意食各種吞拿,但拖羅又略嫌太heavy) 中拖羅肉質介乎於赤身與大拖羅之間,魚味比大拖羅突出,口感比赤身軟滑,油脂適中、筋少所以亦有入口溶化感覺 醬油漬過所以唔需要再沾醬料~可以直接食。師傅亦細心講解因為經過醃製,除左令魚本身鮮味完全保留之外,更帶一份醬油既鹹香😋😋味道&口感岩岩好 所有食材都非常新鮮,整體好滿意,不過基本上食得Omakase價錢都較高,如果想輕鬆試一試不妨考慮佢地Lunch set

一入到店內~日式裝修感覺舒服乾淨

有另外訂左生蠔,都幾大隻同鮮甜爽口。海膽大大篤,好鮮甜👍🏻
生蠔

海膽