2021-07-06 999 views
入迪士尼staycation,好多餐廳都爆曬,無位食飯,三大一世唯有嗌外賣拎上房食。本身對於主題樂園酒店嘅餐廳真係冇乜expectation,所以都係隨便嗌幾樣野填飽個肚就算。我哋叫咗涼拌麻辣雞絲粉皮,蜜汁叉燒,黑松露花膠蟹肉羹(一人份量),宮保雞丁,方宇蒜香炒青菜,櫻花蝦了三粒炒飯,同兩個白飯,因為諗住佢個份量會好少,所以我哋嗌左咁多野。返到房打開食物,真係有驚喜,原來份量一啲都唔少,所以我哋係叫得太多野,最終食唔晒,可以留返啲做宵夜。先講食物,麻辣雞絲粉皮味道係OK嘅,但係就唔覺有麻辣,可能係因為主題公園餐廳,唔會做得太辣,適合一家大細。黑松露花膠蟹肉湯羹都幾好味,只係價錢貴咗啲。宮保雞丁非常美味,甜甜辣辣咁,亦都係少少辣。方宇蒜香炒青菜正常水準,櫻花蝦廖心鴨粒炒飯係幾好食,份量亦都唔細。至於叉燒,味道係OK,但係叉燒實在太瘦,好銀,最鍾意食叉燒嘅小朋友都唔識。最後值得一讚嘅係接單嘅waitress,佢提我地可以用酒店嘅優惠券,每$500減$100 ,佢見我差少少就到$1000 ,所以提醒我,令到我可以慳多啲,值得一讚。

2021-06-26
TakeAway
$210 (Dinner)