2023-07-07 136 views
黎到太子竟然有高質壽司俾我食到喺始創中心附近行完街想食下壽司隨意就走咗入去呢間壽司店估唔到呢度除咗可以單叫壽司之外仲有Omakase set 價錢價錢相比出面較高級嘅Omakase較平但食物質素卻又好高質性價比極高🥰🥰🥰🥰😍😍😍🌿特上壽司拼盤
Deluxe Sushi Platter
(吞拿魚腩|深海池魚|牡丹蝦|赤貝|海膽 |三文魚籽|火炙左口魚邊|鯖魚|魴鮄|蔥吞拿魚腩壽司)好欣賞食材全部好新鮮,有幾樣壽司我幾鐘情,包括吞拿魚腩、赤貝、海膽、三文魚籽同火炙左口魚邊😍😍😍🔸吞拿魚腩完全冇筋好淋 而且好香魚油味🔸赤貝好新鮮同埋好爽口,特登將佢放到最後先食🤣🔸海膽呢個海膽絕對系高質海膽因為食到最後海膽系甜嘅之前食過劣質海膽第一啖已經覺得有臭味呢個海膽我到好高分因呢個價錢可以食到呢個質素嘅海膽系好難得🫰🏻🔸三文魚籽平時食系會有陣腥味三文魚籽食落去系甜的👍🔸火炙左口魚邊入口即溶,火炙得好香,好重魚油香味🌿雲set估唔到呢度有Omakase 因為已經食咗一個壽司拼盤所以就叫咗一個中位價約400幾蚊既set包咗4款刺身、7件壽司同1個手卷4款刺身包括粒貝、伊佐木、鮫鰈同拖羅全部都好。新。鮮!😍😍

黎到太子竟然有高質壽司俾我食到

Deluxe Sushi Platter

🔸吞拿魚腩
完全冇筋好淋 而且好香魚油味

🔸赤貝
好新鮮同埋好爽口,特登將佢放到最後先食🤣

🔸海膽

🔸三文魚籽
平時食系會有陣腥味
三文魚籽食落去系甜的👍

🔸火炙左口魚邊
入口即溶,火炙得好香,好重魚油香味

🌿雲set
估唔到呢度有Omakase
因為已經食咗一個壽司拼盤
所以就叫咗一個中位價約400幾蚊既set
包咗4款刺身、7件壽司同1個手卷
4款刺身包括粒貝、伊佐木、鮫鰈同拖羅
全部都好。新。鮮!😍😍😍
粒貝好爽口、另外三款魚味好鮮甜🥹好鐘意
之後就到七款壽司同手卷,分別系
象拔蚌|白蝦|剝皮魚|梭子魚|金目鯛|腦天|海膽|呑拿魚手卷
因呢個set主要唔系我食,所以每樣只系淺嘗過,所以味道未可以全部壽司好全面講到
但食過上面提及壽司既人
都大約會知道系較高質既壽司唔系普通野