星期六同朋友 買佐飛去 k11 Musea 睇9:40 飯戲攻心,打算係美食雲集既厚福街食飯,差唔多間間都排哂長龍-3-。一路行一路行去佐一間叫藍馬商業中心,有成21層樓高,我同朋友遊佐幾層都覺得冇野岩食,誤打誤撞黎佐黎間係5樓既燒烤堂。呢間餐廳靜係做晚市,唔做日市。去到既時候係7:40分,餐廳職員同我地因為我地冇book到台,所以最遲8:30 要交台。如果我地再轉第二間餐廳,就可能趕唔切睇戲,所以都係選擇係度食。不得不講,食第一碟菜既時候覺得還可以,食第二碟菜開始覺得好好食 XD ! 先上菜既係兩杯特飲(1) 柚子蜜梳打 --> 柚子既清甜,配上梳打既氣,令人食慾大增。(2) 青檸菠蘿梳打友人話菠蘿好新鮮同埋好多菠蘿粒。(3)腐皮餃子🤨味道正正常常,唔太特別。(4)香草蒜蓉包上面既蒜蓉放佐好多,穩約見到有幾塊小片既牛油係包既上面,味道濃郁。(5) 明太子燒飯團 + (6) 牛油果豚肉卷可能我唔太喜歡燒飯團,所以覺得冇咩油果特別。豚肉配上濃濃既沙律,再配上淡淡既牛油果,食起上黎有清新既味道。(6) 牛油蜜糖日本蕃薯條 呢個真係一定要叫!!!!!!!! 我第一次食到咁好味既薯條,

(1) 柚子蜜梳打

--> 柚子既清甜,配上梳打既氣,令人食慾大增。

(2) 青檸菠蘿梳打
友人話菠蘿好新鮮同埋好多菠蘿粒。

(3)腐皮餃子🤨
味道正正常常,唔太特別。

(4)香草蒜蓉包

(5) 明太子燒飯團 + (6) 牛油果豚肉卷
可能我唔太喜歡燒飯團,所以覺得冇咩油果特別。

(6) 牛油蜜糖日本蕃薯條

呢個真係一定要叫!!!!!!!! 我第一次食到咁好味既薯條,兩塊牛油溶佐之後再加蜜糖變成香濃既醬汁, 令到我食唔停 xD。

(7) 豚肉節瓜波板糖 + (8) 雞皮墨魚滑
--> 呢兩個菜真係創意十足,我去其他居酒屋都未見過呢個組合。
雞皮不嬲都係我自己鐘意食既食物,雞皮香脆
豚肉加節瓜,唔會好油。

最後真係想講呢間餐廳既好評真係唔係浪得虛名,真係值得咁多好評!
2022-10-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
  • 牛油蜜糖日本番薯條