2023-07-05
今晚去左將軍澳探朋友,之後當然順便食好西,今次就揀左形,主打日式串燒。首先入到去個環境喜出望外,枱與枱之間有好闊的空間,而中間有個好有特色的酒吧,望番Menu都有唔同酒選擇,而Happy Hour原來平日去到夜晚9點,對我地黎講都算著數。而酒吧旁邊就係桌球枱同埋飛鏢機免費任玩,另外形都係寵物友善餐廳,見到有唔少街坊拎住毛孩落黎飲番幾杯。講番主菜,串燒味道幾好,整體質素唔錯,首推免治雞肉棒,燒得夠香,外脆內軟,沾上日本生雞蛋充滿濃郁的蛋味。另外唐揚雞塊雖然係好普遍的菜式,不過呢度的雞塊餣得唔會過鹹,最重要係肉質超Juicy,所以食落去會好舒服,唔會覺得熱氣。雞泡魚乾同豬扒夠油香,而牛油帶子亦幾抵食同新鮮,以呢個價錢同環境黎講都算抵食。最後食串燒當然要叫番特色的Mocktail,Passion Fizz酸酸甜甜夠開胃,而Mix Berry Paradise好抵飲同足料。最後問番店員先知形係開到凌晨四點,咁遲D開新一季可以約埋附近的朋友黎呢度睇波!