2018-08-18
週末黎銅鑼灣行街前 hea 一 hea ,估唔到 tower 535有間清靜,食物又超水準的 cafe 。其實就咁睇個bar 仲以為得野飲賣。原來隔離有個 zone 有啲 partition 既座位,成個design 好靚,綠色配搭既感覺好舒服。係呢度坐低同 friend 傾計有私隱度,而且每枱都有得叉電,好貼心星期六都有 lunch set ,可以 main 加野飲同餐湯。是日餐湯 garlic potato soup, 味道比較溫和,岩晒口味清淡既人。而家金屬餐具真係好靚seafood linguine 啖啖都痴住 homemade tomato sauce, 酸酸地好開胃,而且份量充足,青椒,蝦,青口,蜆肉食到最後一啖都仲有好多,最欣賞係上面果啲香草令味道更多層次。燒春雞燒得非常金黃,肉質嫩滑,調味岩岩好,燒蘿蔔香甜,燒翠玉瓜多汁,無可挑剔。野飲叫左 grapefruit juice , 新鮮。espresso macchiato 中意咖啡重酸味既人一定要試。呢間絕對可以 encore 。
其實就咁睇個bar 仲以為得野飲賣。
呢間絕對可以 encore 。