同朋友喺附近經過,咁啱又有啲肚餓又想飲酒,喺Openrice揾到依間可以同時滿足到我哋兩個嘅願望,於是就上咗去食~可能因為比較早去嘅關係,所以去到唔係等咗好耐就安排我哋入座。環境氣氛都幾好,播嘅音樂唔會話太嘈,仲要全部都係我好鍾意嘅歌嗰喥仲有得篤波,不過我同我朋友就淨係想傾下計食下嘢所以就冇玩~坐低首先叫咗杯嘢飲先~ 因為我唔係成日飲酒,唔係幾識叫,所以我問侍應有冇咩介紹。佢好好咁介紹咗幾款唔kun嘅畀我揀,最後我叫依杯Pimm's No.1,帶少少青瓜同檸檬嘅味道,飲落去感覺好清新好refreshing,絕對適合唔係好識飲酒嘅朋友呀! (Happy Hour時段買一送一呀!超抵!)因為係Happy Hour時段,所以可以用$188叫Snack Combo~ 足足可以叫三款食物咁多,見到都覺得好抵!我哋兩個人最後叫咗孜然串燒牛、意大利巴馬火腿薄餅同燒汁焗芝士薯條~上菜嘅速度都幾快下,唔洗10分鐘就先上咗個薯條~ 本來以為薯條會唔多,點知見到真係嚇咗一跳~! 好多好大碟之餘,仲要新鮮熱辣辣,咬落去好脆,再加上我最鍾意嘅芝士,真係好好食呀!!隔咗幾分鐘,就上埋薄餅同豬手啦! 餅底咬落去好鬆

Pimm's No.1

(Happy Hour時段買一送一呀!超抵!)
燒汁焗芝士薯條
意大利巴馬火腿薄餅

隔咗幾分鐘,就上埋薄餅同豬手啦! 餅底咬落去好鬆脆,唔會太淋又唔會太硬,焗得啱啱好!
上面嘅料都好足料,夠晒入味! 最初仲諗住叫碟意粉,好彩冇叫! 唔係嘅話一定食唔晒~
燒德國咸豬手
最後就係侍應推薦我哋食嘅依個燒德國咸豬手! 聽聞係依間餐廳嘅招牌菜,必叫之選~
果然係不負所望,肉質唔係好韌啱啱好,仲好脆,隔離仲有兩款燒汁可以點,將豬手嘅肉味帶出嚟!

如果想同朋友傾下計飲下酒,又想食到高水準嘅食物,一定要揀依間!必定Encore之選!
孜然串燒牛
2017-09-13
$300 (Dinner)
Pimm's No.1
燒汁焗芝士薯條