2008-12-16 32 views
前晚同一大班 friend 提早做冬, order 咗外賣原隻三十頭鮑魚金裝盤菜 (12隻鮑魚).對於第一次食盤菜嘅我, 本身對盤菜無乜期望, 點知出乎意料之外, 好好味!首先論外相, 個盤菜超大個煲, 真係盤滿砵滿, 我哋原本都擔心食唔哂.論食物, 種類多而講究, 有12隻原隻三十頭鮑魚, 花膠筒, 暚柱, 冬菇, 髮菜, 燒雞, 鴨, 豬手, 蠔屎, 鯪魚球, 芋頭, 豬脷, 魷魚......等等, 附送 一大枝鮑魚汁, 同埋一盒芋絲+白蘿蔔.論味道, 好好味, 特別係D鮑魚汁, 芋頭......D 食物好入味, 味道剛剛好, 我哋仲自己加咗生菜+一丁麵, 第一次食咁好味嘅鮑魚汁生菜+一丁麵 此外, 仲附送湯丸+年糕, 但係真係實在太飽了, 所以無食到.

$200 (Dinner)
  • 鮑魚汁
  • 芋頭