Hiring
$16,000-$19,000
Monthly (Negotiable)

十下火鍋

SUPPA Hot Pot by ATUM
1K
2019-05-06 1955 views
預祝母親節, 同媽媽到銅鑼灣拍拖去! 母女倆最喜愛打邊爐, 有二人套餐最好, 唔駛煩唔駛諗, 乜都有得試之餘又唔怕嗌多左食唔晒! 呢間餐廳以70, 80 年代裝潢, 無論地板及裝飾吊燈都好有懷舊 feel, 我諗起爺爺間屋! 我食得辣所以要麻辣鍋 (好足料, 辣椒都有幾款, 有大中小辣可選, 仲有好多冰豆腐), 媽媽唔食辣要胡椒豬肚鍋 (根本胡椒豬肚湯, 夠味唔嗆喉, 豬肚夠淋之餘仍保持爽口! 大刀手切肥牛 ~ 初時唔知咩係大刀, 嚟到先知原來係原條! 一般打邊爐本地肥牛都切到好碎, 好似平時菜心炒牛肉咁細細件, 但呢度係大大條的! 超有肉味, 厚身唔靭, 滑口, 勁好食! 花雕雞件 ~ 上枱時有濃濃花雕味, 烚完就被麻辣味蓋過! 雞肉好嫩滑, 連雞胸都滑, 肉厚唔肥! 三寶滑 ~ 要估其實係咩都幾難, 因為唔係平時食開既三寶滑! 最後我問店員先知係 “蝦干蟹籽墨魚滑”, “咸蛋蝦滑”& “髮菜蠔豉牛筋滑”! 超有趣! 三種丸都好爽口, 平時我唔喜愛食牛肉球 & 牛肉滑, 呢個用上牛筋, 口感好特別, 味道仲好好! 果皮魚旦 ~ 兒時回憶! 呢種魚旦最好味, 唔鍾意而家嗰 d 超大粒得
預祝母親節, 同媽媽到銅鑼灣拍拖去!

麻辣鍋拼胡椒豬肚鍋

花雕雞件
三寶滑
果皮魚旦 ~ 兒時回憶! 呢種魚旦最好味, 唔鍾意而家嗰 d 超大粒得 d 粉既所謂魚旦!
果皮魚旦
流心粟米 ~ 讚! 原來流心粟米係粟米湯呀, 超得意!
三星蔥醬爆貢丸 ~ 少有食到三星蔥, 好香口, 咬落爆肉汁!
流心粟米, 三星蔥醬爆貢丸
鳳城水餃 ~ 大推! 勁足料, 有大大隻蝦, 木耳及旬, 食落好爽口, 味道亦調得恰到好處!
鳳城水餃
爽滑鴨血 ~ 果然係勁爽滑, 唔易散開, 堅好食!
爽滑鴨血
炸響鈴 ~ 我一件都無得食, 比媽媽一個人食晒成碟!
炸響鈴
寬冬粉 ~ 我太飽了, 試左少少, 煙煙靭靭!
寬冬粉
蔬菜拼盤 ~ 多款蔬菜瓜果, 夠新鮮爽甜!
蔬菜拼盤
飲品 ~ 一大瓶冬瓜茶, 少有係唔超甜既冬瓜茶, 好清涼解膩!
冬瓜茶
註: 食物種類款式好獨特, 亦都好好味, 看似份量好少, 慢慢食落發現根本食唔晒, 媽媽都大讚! 我好少比全5分! 讚
$350 (Dinner)
麻辣鍋拼胡椒豬肚鍋
花雕雞件