(Non-member)
2005-10-04 8 views
上星期六同女友去鯉景灣搵食, 原本想去多人推介o既西餐廳, 但去到門口見d野食唔係好o岩胃口, 價錢又唔係特別吸引. 正想走人時經過呢間舖頭, 女友話望落都ok wow, 乾淨又光猛. 一於去試試啦. 個時7 點9, 埋去問有位無, 佢地就話都起碼預半個鐘(後尾知道佢地可能有預鬆d時間), 而且出面都有d 人係店等, 留低電話後就係附近散散步. 點知唔使15分鐘, 就話有檯. (或者當中有d人等唔切走o左, 所以咁快啦)坐底之後, 望o下餐牌, 都真係豐儉由人. 由富豪餐(前面有人提過o既大塊肉, 大塊魚, 鵝肝) 至家常小菜(2 -6人餐) 都有.一輪研究後, 最後都係叫套餐算. 點知準備叫時, 其中一位侍應(或者係老闆娘?) 就話套餐都有特色- 除o左寫出黎o既菜式外, 仲有幾款每日精選, 仲淨係靠"佢把講, 你隻耳聽"去記住. 當中都會有d 特別野. 結果就點o左"粉紅汁肉丸" 同"腐竹豆腐". 味道其實就好主觀o既, 我個人黎講, 鮮味比較重要, 就算淡味d 都可以煮/食得精采. 好似我叫個兩個菜咁, 就食得出材料o既原味(例如粉紅汁裡面o既鮮茄味). 如果平時你食味精都食到

味道其實就好主觀o既, 我個人黎講, 鮮味比較重要, 就算淡味d 都可以煮/食得精采. 好似我叫個兩個菜咁, 就食得出材料o既原味(例如粉紅汁裡面o既鮮茄味). 如果平時你食味精都食到怕怕, 呢度都係一個唔錯o既選擇.

不過坐緊窗就要留意, 因為冷氣都開得幾大, d 野食都幾快涷.

last 最緊要係佢甜品都唔錯. 除跟餐每人一款外, 散叫都係$9 (個日試jor 木瓜雪耳, 黃金小包袱同烏龍果涷, 係個果涷女友投訴似食伏靈膏o者)

整體而言, 係食得舒服, 開心o既一餐.