2010-12-10 5 views
為食一條街播出尖沙咀個間新記芝士麵之後, 一直都想去試, 奈何未有機會, 偶爾經過灣仔交加里附近見到很多學生哥在某間餐廳排隊. 好奇之下才發現原來新記在灣仔也有分店, 唔細心睇都幾難搵到呢間鋪頭 因1個人的關係, 唔駛等幾分鐘就有位了, 一入去, 見到好多不同配搭的芝士麵, 咁自己就點了雞扒腸仔芝士麵另加杯凍奶茶. 自己不嬲都幾鍾意食CHEESE, 初初都懷疑芝士同公仔麵係咪真係咁夾, 一食之下, WA , 好好味~ 好多CHEESE汁係上面, 公仔麵同CHEESE查實都幾夾. 份量對我黎講都算係O岩O岩好. 不過, 或許有人會覺得食食下會覺得好"漏", 所以比較O岩喜好CHEESE的朋友食 埋單都30幾蚊, WANCHAI區黎講唔算貴啦!
埋單都30幾蚊, WANCHAI區黎講唔算貴啦!

$35 (Lunch)
  • CHEESE~