2019-06-17 64 views
朋友勁讚最近新推嘅麥當勞蝦堡,話超好味!麥記推出3款口味: 滋味蝦堡,菠蘿蝦堡同埋魚柳蝦堡。今日我想食得豐富啲,所以就買咗魚柳蝦堡試吓。包裝紙寫住"海老", 香港人對呢個名一啲都唔陌生,海老喺日文解作蝦🦐,佢深得港人喜愛!打開包裝紙,見到嗰包同平日食開嘅漢堡包唔同,包身質感似bagel, 但較鬆軟。兩片包之間夾住生菜,1件炸魚柳同1件蝦堡,仲有勁多醬汁。魚柳比起平日食嘅魚柳包較薄, 所以炸完之後零舍覺得乾同硬, 唔多食到魚肉!惟有寄望蝦堡,佢都算大塊,啖啖肉,粉紅透明,但冇乜蝦味,口感雖然彈牙,但有啲怪?!結論: 食物各有喜愛,但不是我杯茶!🤔

兩片包之間夾住生菜,1件炸魚柳同1件蝦堡,仲有勁多醬汁。

結論: 食物各有喜愛,但不是我杯茶!🤔

TakeAway