2008-10-15
我同老公都十分喜愛這間咖哩店, 最愛假期或週日Lunch Time 來幫趁, 不用等位又坐得舒服, 而且食物保持一貫的水準, 服務好, 價錢又合理, 如果想食Nan (烤餅)/ 咖哩/ Mango Lassi, 第一時間就會諗起呢間店喇餐前會送黑糊椒薄餅, 肚餓時尤其好味, 不過店裡提供的薄荷及酸洋葱兩款醬料就不太合口味, 通常都不會沾有幾款Lunch Set 選擇,我最愛點咖哩雞或牛($42)或單點瑪沙拉雞加蒜蓉烤餅, 是日想試新的, 所以改點咖哩魚配芝士烤餅($50)送來的餐湯一般, 忌廉雞湯, 與別的不同, 但太重味精同糊椒味, 沒所謂, 反正主角並不是它咖哩雞配原味烤餅依然美味, 烤餅做得相當出色, 絕對係呢度既招牌菜, 可惜咖哩魚配芝士烤餅比較遜色, 咖哩魚有點腥,芝士烤餅是烤餅中層夾著芝士粉, 芝士粉與平常吃的不同, 帶點甜味, 有點像羊奶粉, 總是覺得怪怪的,不太可口,下次還是叫回瑪沙拉雞加蒜蓉烤餅好了Lunch Set +8蚊就可以轉我喜愛既Mango Lassi, 甜甜酸酸凍凍, 可幫助消化, 未試過既話不妨試下呢個頗特色既飲品P.S. 今次去到有位waitress
P.S. 今次去到有位waitress 應該係新黎既, 差唔多每個order 她都寫唔清楚, 記住要叫她repeat order, 以防萬一