今日放工約左同事,試下呢間自助餐~聽講呢間系一間半自助餐,需要預先選擇主菜和配菜,原本想試下麵包蟹ge,但係好可惜,買曬,所以我選擇左鵝肝,而家就先講下D主材先啦~~呢個肉眼扒(五成熟),肉質都算幾好,都幾多汁,絕對唔失禮。如果唔吃得牛肉,建議可以試下呢個主菜,我朋友點左呢個,我試過味,個飯個汁非常出色,而且個帶子,吃得出,系新鮮噶~~(呢間自助餐,D醬汁其實算整得幾好)呢兩個海鮮區,都系中上水平,油甘魚,非常鮮甜,不過八爪魚居然有D 腥,唔知道平時質素如何,但系當日就可以接受~而海鮮區,我就用呢個螃蟹為例,好多肉,美中不足,就系唔夠鮮甜~螺肉同出面水平一樣啦,可以試下~~生蠔個質素就好好笑,唔系次次質素一樣,一時就好瘦,一時就好肥美,而且有時好重海水味,(唔系好明點解會出現呢個情況)當日我吃左22隻,所以我好清楚~呢個牌子的雪糕系任吃的,唔多講啦如果一間餐廳醬汁整得好,湯也一定唔差得去邊~嘻嘻
今日放工約左同事,試下呢間自助餐~
聽講呢間系一間半自助餐,需要預先選擇主菜和配菜,
原本想試下麵包蟹ge,但係好可惜,買曬,所以我選擇左鵝肝,

而家就先講下D主材先啦~~
烤肉眼(5成熟)
呢個肉眼扒(五成熟),肉質都算幾好,都幾多汁,絕對唔失禮。
香煎帶子飯

凍海鮮區
刺身和壽司區

但系當日就可以接受~
螃蟹
螺肉同出面水平一樣啦,可以試下~~

生蠔
生蠔個質素就好好笑,唔系次次質素一樣,

貴假雪糕
呢個牌子的雪糕系任吃的,唔多講啦
蘑菇湯
如果一間餐廳醬汁整得好,湯也一定唔差得去邊~嘻嘻
2019-12-30
$500 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers