2022-04-17 797 views
唔知攪乜,1點幾都未食乜lunch,老闆話找地方飲下午茶,選址上環,在openrice發現此店開咗大舖,簡潔,空間大,一看就想去。 炸魚柳三文治$120,上次見過好想食,好大份,魚柳炸至金黄香脆,麵包有厚度,真實嚐到,也不失望,我喜歡麵包,烘多士,質味滿意,魚柳話係龍脷柳我唔會信,我認為鲶魚柳,茶餐廳的石班飯,都係佢扮,但此柳又做得不錯,不太腍,索夠水份,都有彈性;另一喜歡薯條,有薯味。 香蕉多士$75,啡色酸種麵包,搽一層朱古力醬,個人認為朱古力味唔夠濃,我食慣dark chocolate;配香蕉及灑朱古力碎,如灑果仁碎會效果香的,加少少錢有雪糕更正。 Cappuccino$40, 對咖啡無研究,有啡味,有泡泡,唔太甜,唔令我疴,就得。

香蕉多士
炸魚三文治
cappuccino
2022-04-10
$130 (Tea)