2017-05-01 146 views
知道老夫子開張初期大排長龍,於是我哋等熱潮稍退,揀平日夜晚先到餐廳食Dinner~上樓時見到由老夫子唔同期數嘅漫畫組成漫畫牆,於是細心發掘,好似無咗第一期喎XD 一入到門口就有老夫子歡迎我哋,影相位嚟嘅~入面裝飾都好有心思,老夫子漫畫插入其中,我最鐘意就係呢架黑白車位,不過聽聞呢個位要預訂先可以坐呢個位食嘢架~個餐牌都好有心思,每款食物都用老夫子漫畫嘅名去改㗎~ 唔明嘅話入面都會解釋~呢個湯叫種瓜得瓜,即係南瓜湯!唔只賣相靚,仲好足料,南瓜味濃~好好飲!世外桃源 即係焗豬扒飯,面頭都幾多芝士,入面係蛋炒飯底,炒到金黃粒,蕃茄醬甜過多酸,豬扒鬆軟,不錯~合情合理 ,紅豆椰香冰沙(椰林飄香)最特別係除咗有椰汁沙冰,仲有紅豆茸磚!好香椰奶味,底仲有好多紅豆,唔好睇少呢杯嘢!我飲極都飲唔完XDD正餐都不錯,我更欣賞呢度嘅甜品!估唔到樣靚味道更出色!得意忘形  - 香橙梳乎厘聽朋友講上次等梳乎厘等咗好耐,因為即叫即製,不過估唔到今次上菜咁快!唔洗好似餐牌咁講等20分鐘!大大個梳乎厘梗係相機先食!仲有老夫子圖案喺上面架~ 不過記得要襯熱食!香濃橙味~同埋入面好軟綿綿,眨下眼就食晒!不過個人嚟講都係

一入到門口就有老夫子歡迎我哋,影相位嚟嘅~

種瓜得瓜 - 老夫子南瓜湯

世外桃源 - 焗豬扒飯

合情合理 - 紅豆椰香冰沙(椰林飄香)
合情合理 ,紅豆椰香冰沙(椰林飄香)

正餐都不錯,我更欣賞呢度嘅甜品!估唔到樣靚味道更出色!
得意忘形 - 香橙梳乎厘

得意忘形  - 香橙梳乎厘
香濃橙味~同埋入面好軟綿綿,眨下眼就食晒!不過個人嚟講都係鐘意原味多啲~ :)

獨一無二 - 焦糖吉士布甸

獨一無二 -  焦糖吉士布甸

壓軸嚟喇!呢個焦糖吉士布甸唔只賣相勁靚,味道仲勁正!
上面燒咗層薄薄焦糖,入面係濃郁吉士蛋味,加埋士多啤梨~~太滿足喇!下次要再食呀!

臨走時先見到有呢個甜品區,有齊咁多款甜品嘅相!如果呢個餐牌可以攝喺每張枱,等大家了解係咩甜品就更加好喇!
2017-04-18
種瓜得瓜 - 老夫子南瓜湯