2023-06-02 10 views
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧係尖沙咀做完facial, 就去左寶勒巷Prat 8樓嘅喜聚燒食晚餐。呢間係富有日本風格的串燒餐廳,牆上有浪濤壁畫。喜聚鑊仔麻辣雞 $198/半隻麻辣雞味道川味十足,香辣非常,底下還有蠟燭助熱,可以保持住熱辣辣。適合重口味人士。麻辣四姊妹 ($88)蓮藕,淮山,萵筍,雲耳等蔬菜。十分入味,讓人回味無窮。蒜蓉燒蟶子皇$78蟶子王新鮮,大隻,冇燒過龍,蒜蓉調味得好好👍🏻燒珍寶大扇貝(蒜蓉/芝士)$78扇貝成隻手掌咁大,配上粉絲,索晒啲精華,生熟程度啱啱好!燒蜜糖雞中翼 $39三隻雞翼外皮燒得好脆!蜜糖味都好充足,感覺最好食係呢道菜!燒豬頸肉(沙嗲/BBQ味)$28豬頸肉,肉質爽口又腍滑,一咬落去啲肉汁標晒出嚟!日式燒雞肝 $32一串有大約四至五粒雞肝,大大粒,味道濃厚!泰式燒原隻鮮魷魚$88真係原條魷魚咁上,十分滿足涼拌牛舌 $38牛舌切到一粒粒,淋上開胃嘅川味醬同香蔥,作為前菜唔錯!燒黑松露鵝肝多士$82鵝肝肥美,油香味好濃厚!配上黑松露,好矜貴燒肉桂焦糖金菠蘿 $38去親串燒店一定要點燒菠蘿!菠蘿好甜美多汁,配上燒焦咗嘅肉桂同菠蘿,好夾

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

喜聚鑊仔麻辣雞 $198/半隻

麻辣四姊妹 ($88)
蓮藕,淮山,萵筍,雲耳等蔬菜。十分入味,讓人回味無窮。

蒜蓉燒蟶子皇$78
蟶子王新鮮,大隻,冇燒過龍,蒜蓉調味得好好👍🏻

燒珍寶大扇貝(蒜蓉/芝士)$78
扇貝成隻手掌咁大,配上粉絲,索晒啲精華,生熟程度啱啱好!

燒蜜糖雞中翼 $39三隻
雞翼外皮燒得好脆!蜜糖味都好充足,感覺最好食係呢道菜!

燒豬頸肉(沙嗲/BBQ味)$28
豬頸肉,肉質爽口又腍滑,一咬落去啲肉汁標晒出嚟!

日式燒雞肝 $32
一串有大約四至五粒雞肝,大大粒,味道濃厚!

泰式燒原隻鮮魷魚$88
真係原條魷魚咁上,十分滿足

涼拌牛舌 $38
牛舌切到一粒粒,淋上開胃嘅川味醬同香蔥,作為前菜唔錯!

燒黑松露鵝肝多士$82
鵝肝肥美,油香味好濃厚!配上黑松露,好矜貴

燒肉桂焦糖金菠蘿 $38

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

喜聚燒 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷10號10 Prat 8樓

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧

#Eatwithcouple_尖沙咀
#Eatwithcouple_中式
#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodies
#hkfood #hongkongfood #hkfoodblog#hkfoodblogger #foodphoto #hkfoodlover #尖沙咀美食
#hkigblogger #852girl#hkigers
#hkinfluencer #hkig #hkblogger #hkiger

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”