其實我係衝着呢間cafe而黎西九🌿除左咖啡同酒🥂仲以抹茶做主打(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 全部都係用上京都抹茶粉🍵Total有4款🌱由濃至淡 咁我就叫咗最濃同第二濃試下😆🤍.👅 美好園永保 抹茶奶 $64 凍抹茶味直接且奔放 十分濃郁 回甘味濃🍵攪拌後 喝了第一口 發現明治牛奶並沒有搶戲 牛奶帶出微微甜味已經好足夠 更襯托岀高級抹茶 令味道更香醇 有甘甜嘅味道🤍呢杯有抹茶顆但唔太影響口感~.👅 伊藤久右衛門小綠 抹茶奶 $64 熱味道順口微澀 熱飲令小綠抹茶味更突出更香✨✨抹茶控表示🍵:我很滿意 我好喜歡🥰呢款抹茶都高質 濃度高 質地稠身 好明顯飲得出同平時飲個啲Matcha Latte 係兩個層次☁️☁️🧡kanteen提提你🧡我嗰陣去 係平日下午4,5點 排左10-15分鐘左右☺️.總結👄值得黎💕有得望住大大個海景 真係好Chill🌊✨抹茶控都會好喜歡呢間🍵比較建議飲熱飲 雖然無透明杯打卡可能冇咁靚 但茶味會更突出同濃郁架🍃———📍唞唞 (尖沙咀)尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-04號舖
美好園永保 抹茶奶

👅 美好園永保 抹茶奶 $64 凍
美好園永保

👅 伊藤久右衛門小綠 抹茶奶 $64 熱

總結👄
———
📍唞唞 (尖沙咀)
尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-04號舖
美好園永保 抹茶奶