2020-08-24
Lunch time喺銅鑼灣有嘢做所以就順便搵下附近有咩食,OpenRice睇咗一陣就見到哩間幾有特色嘅小店,所以決定入去試下😋其實佢有午市套餐都有主餐牌嘅套餐可以嗌,但一心為咗食大阪燒嘅我就冇叫到午市套餐🤓而主餐牌嘅套餐都有跟麵豉湯/飲品+前菜架🤪驚唔夠飽嘅仲可以加錢要埋意粉/烏冬/沙律😝• • • • •🧚🏻♀️正宗大阪燒🧚🏻 [$42]第一次試哩間所以決定試咗正宗嘅大阪燒先😙大阪燒唔算大份,但加埋意粉嘅話份量啱啱好😺大阪燒嘅粉漿唔會太糊,入面嘅配料都幾多😹但覺得佢上面嘅豬肉片有少少硬所以有啲難切開🐖如果可以調較返啱火侯同埋再整厚多少少嘅話應該會再好味啲👻上面本身已經有好多大阪燒醬/沙律醬/木魚碎,但佢張枱都仲有枝沙律醬同一碗木魚碎,如果好似我咁重口味嘅人可以自己加到夠為止😆.🧚🏻♀️明太子忌廉意粉🧚🏻 因為得大阪燒驚唔夠飽,所以跟餐加錢要埋明太子意粉😜本身以為係普通嘅明太子意粉,但食落先知原來係有Wasabi喺入面😂本身食頭兩啖嘅時候都覺得仲ok嘅,但食食下啲Wasabi味就開始攻出嚟🤭搞到我同朋友都一路食要一路飲嘢先得🤣因為我同朋友平時都唔係好食Wasabi俾唔到啲咩評價🙈如果
🧚🏻♀️正宗大阪燒🧚🏻 [$42]
大阪燒嘅粉漿唔會太糊,入面嘅配料都幾多😹
🧚🏻♀️明太子忌廉意粉🧚🏻 [套餐+$20]
因為得大阪燒驚唔夠飽,所以跟餐加錢要埋明太子意粉😜本身以為係普通嘅明太子意粉,但食落先知原來係有Wasabi喺入面😂本身食頭兩啖嘅時候都覺得仲ok嘅,但食食下啲Wasabi味就開始攻出嚟🤭搞到我同朋友都一路食要一路飲嘢先得🤣因為我同朋友平時都唔係好食Wasabi俾唔到啲咩評價🙈如果同我一樣唔係幾食得Wasabi嘅話比較建議叫烏冬,另一位朋友叫咗話味道都正常😛但如果你鍾意食Wasabi嘅就可以試下😈
• • • • •
哩間喺銅鑼灣廣場其實都幾方便,商場人流比較少所以唔使等位就有得食🤩住附近嘅/喺附近返工嘅仲可以叫外賣幫襯下,本身佢已經唔貴,加埋宜家外賣自取仲有85折好抵架🤑之後聽朋友講佢嘅鐵板燒超級正,決定下次會試埋🤤
📝餐牌: