2013-01-06
未黎呢間野之前,我係因派傳單而認識的,當時我見到傳單發覺甜品都是大路的,可能我沒有仔細咁睇啦。GUM 今日又想試新野,就黎左呢到,佢開係松記斜對面,但都滿左架,門口有三個人派傳單。他們好POLITE,入到去寫單斬係後生仔女,都好POLITE,可能想留住好印象吸引多D客同留住多D客。講真服務好,食都食得開心D,唔似其他同行,見做起左個名,就趕人走,IMPOLITE!好多我都想點架,椰皇燕窩啦,豆腐花啦,PANCAKE LA,但係入得黎食,梗係食D新野同特別野啦!我就點左5寶湯丸,真係特別,我相信唔多鋪頭有! 就係薑底糖水配5種口味湯丸,有朱古力,奶黃,芝麻,花生同合桃。相信合桃同奶黃是很少地方有。講芝麻同花生味LA,NORMAL LA,值得讚是很入味,小小的一粒都令人很滿足!朱古力味都係好堅, 唔似其他鋪D朱古力係怪,不是機器味。好像DRINK HOT CHOCOLATE GUM奶黃那粒的外表真係估佢唔到,係好像紫米露D COLOR GUM,亦都像食梗奶黃包GUM到最後,合桃那粒是很好味的,我本身唔好的都被它迷到了,很入味,好像烘過的即食合桃似的。不過可能我唔受得薑,成個糖水底都很種薑味
我就點左5寶湯丸,真係特別,我相信唔多鋪頭有!
不過可能我唔受得薑,成個糖水底都很種薑味
BTW,$16 享受5 種不同味道是很超值的,重點是吃了,三款迷你糖水加一款迷你熱飲加一個迷你包
它們是芝麻糊,花生糊,合桃露,熱朱古力加奶黃包!