2018-09-25 235 views
香港有好多連鎖大品牌韓燒店,平昌係其中一間,仲有好多分店,但我一直冇食過。朋友見我咁outdated,就帶我黎見識下。我地星期四7點3就來到,餐廳未算多人,所以店員安排我地坐卡位。面積好闊落,所以唔會坐得好逼,而且餐廳安排左圍裙俾食客,好細心,d衫唔驚俾油濺到啦~我地揀左最basic既大君御膳,店員好快送上小食: 泡菜,芽菜,小卷,醃青瓜,等等仲快快手幫我地加左爐邊蛋&小蕃薯即使係最平既plan,肉既種類都唔少,牛加豬有15款,雞加其他(如腸仔,餐肉)都有7款。海鮮有6款,仲未計9款熟食,同4款蔬菜,其實兩個鐘真係試唔哂~我鐘意呢到既烤牛肉&豬頸肉,牛肉醃得好入味,不過燒嗰陣就要勤力炒,因為醃過既肉好易燶。豬頸肉爽口多汁,燒耐左都唔會乾。另外都encore左燒雞肉串&烤鰻魚,兩樣野都用燒汁醃左,雞肉串燒完外面有少少脆,烤鰻魚更係第一次見,好特別!!我地仲加左錢試傻豬任飲,其實傻豬=soju,即係任飲燒酒,不過我唔係好飲得,所以只係試左桃味&菠蘿味既真露(3%),當汽水飲都幾好飲,啖啖果汁~唔飲酒呢到都有飲品櫃,樂天既罐裝佢都有,例如忌廉鮮奶,不過雪糕要like左fb再問職員拎。職員好友

仲快快手幫我地加左爐邊蛋&小蕃薯

職員好友善,叫佢地換鐵板都好快手,而且落完單都好快上野食,而且每張枱都有抽油煙機,所以燒左兩個鐘都唔會好焗。

下次再黎要試埋醬油蟹