2022-12-22 51 views
身為啡迷,次次經過K11都好想入去NINETYs試下啡,實在太香喇!所以今次特登捉咗老婆去試下。餐廳外面望入去就好似一座森林咁,佈置好有心思,中間有棵大樹,圍住嚟食嘢應該都幾過癮!今日係閒日,我地十一點幾就嚟咗,唔洗等就食得,平時夜晚就一定爆棚喇。我地就試咗兩個Brunch Board,第一個係4個餸既($148,連餸$244),第一個反應係,每味餸份量都唔少,而且整得精緻!主食可以揀包或飯,我就揀咗檸檬同朱古力包,檸檬果款較香口較啱我口味。餸菜方面,第一味係Grilled Sausage,烤肉腸好香口,配埋檸檬蛋黃醬就更加開胃!第二味叫咗Pork Belly,即係豬腩肉,呢味要另加$48,一大嚿腩肉啖啖肉,我鍾意佢個sauce——芝士泡菜,無諗過呢幾樣嘢可以併埋一齊食,個配搭又幾新鮮!第三味係Torched Hamachi(都係要加$48),Hamachi即係獅魚,佢呢個整法都幾特別,魚係刺身嚟,再加Avocado醬,成個配搭好refreshing,幾味餸入面我最欣賞!最後叫咗一客Greek Yoghurt,奶味突出,配埋好充足既燕麥脆脆,作為餐後總結十分好。老婆就嗌夠6個餸($19
身為啡迷,次次經過K11都好想入去NINETYs試下啡,
實在太香喇!所以今次特登捉咗老婆去試下。

餐廳外面望入去就好似一座森林咁,佈置好有心思,
中間有棵大樹,圍住嚟食嘢應該都幾過癮!

今日係閒日,我地十一點幾就嚟咗,唔洗等就食得,
平時夜晚就一定爆棚喇。

第一個反應係,每味餸份量都唔少,而且整得精緻!

老婆就嗌夠6個餸($198,連餸$246)!
主食就叫咗紫菜飯,飯量真係好充足,仲可以添,幾大食都飽!

餸菜方面,第一味係醉雞,一大隻雞髀咁上,酒味好香濃,應該都醃咗好耐。
第二味就叫咗甜粟米,粟米固然烤得香,配埋羊奶芝士果少少的羶香味,就更正。
第三味就係蟹黃蘭王蛋,蛋夠多,可以送飯食,醬汁較濃,適合重口味人士。
第四味就叫咗個磨菇沙律,酸酸甜甜咁,有各種不同既蔬菜,都好開胃。
第五味就係叉燒,其實係烤豬肋骨,份量好多!而且有甜甜地既蘋果醬,係呢個Set入面我既至愛!

第六味就係Coconut Yoghurt,相比希臘乳酪,我覺得呢款會再甜啲,椰子味會令Yoghurt層次更豐富。

食完呢10個dishes真係飽到暈~~

最後,當然要試下咖啡啦!
我地叫咗杯Latte($45),揀咗Fruity既豆,特別喜歡餐廳好仔細咁寫返豆既產地。

咖啡除咗拉花靚之外,飲落有淡淡既果香,偏甜一啲,大家都可以試下!
2022-12-22
$267.5 (Lunch)