2023-06-27 46 views
由於最近天氣好熱, 就算行商場都消唔到暑呀, 因商場都好多人呀! 最好就係一路行, 一路攞住大大杯嘅台式飲品慢慢嘆, 飲杯凍冰冰嘅茶真係特別爽, 特別寫意。係東薈城地下TASTE店內有間新開張嘅KiKi 茶, 試業期間限定推出3️款皇牌茶飲品!白桃烏龍加珍珠 - $28 +$5我鐘意飲烏龍茶, 又鐘意食珍珠咬下咬下, 白桃烏龍加珍珠對我來說剛剛好, 少少甜味中夾帶住白桃香; 而茶味方面, 好清香, 唔苦澀, 清新果香味配合烏龍茶甘甜回味, 生津又解渴。檸檬愛玉白桃烏龍加珍珠 - $36 + $5檸檬愛玉白桃烏龍上面有一塊檸檬, 呢杯有檸檬愛玉的酸酸甜甜, 我仲加珍珠, 我覺得好夾, 食滯咗飲番杯清清地refresh下都唔錯。檸檬愛玉冬瓜茶 - $36生津解渴嘅冬瓜茶飲, 結合檸檬愛玉嘅獨特果酸味, 非常開胃, 夏天飲冬瓜茶消暑啱哂。楊枝甘露 - $48芒果控一定鐘意, 呢個以芒果為主, 芒果打成芒果汁, 加葡萄柚, 西米露等調製而成「楊枝甘露」, 口感豐富! 一路行一路飲, 冇得頂啦。#kiki茶#kiki新店#水果茶#飲品#手搖飲品#台式飲品#楊枝甘露#檸檬愛玉冬瓜茶#檸檬愛玉白桃烏龍

白桃烏龍加珍珠 - $28 +$5

檸檬愛玉白桃烏龍加珍珠 - $36 + $5

檸檬愛玉冬瓜茶 - $36

楊枝甘露 - $48

#kiki茶#kiki新店#水果茶#飲品#手搖飲品#台式飲品#楊枝甘露#檸檬愛玉冬瓜茶#檸檬愛玉白桃烏龍#白桃烏龍#新茶飲 #東涌 #東薈城KiKi茶#嘆茶