2020-01-15
今天陽光普照,出來嘆杯精品啡,做人咁先夠梳乎!呢間專門店聽過未去過,今日特別去,多款咖啡有 washed 有 normal,我唔知點揀,咖啡師心機介紹,於是我們一人一杯:Costa Rica coffee Diversa Guadeloupe Typica,特色在有紅蘋果、蔗汁及烏龍茶的味,我覺得柔和,不強烈。Kenya Tift Valley Kericho Boma GCS AB 味帶車厘茄子、青蘋果及布冧,所以有點酸,相對香啲濃啲。一大一小杯,因為小杯快涼可以先喝。食物都唔錯,啱年青人口味,先食沙律打底,必點牛油果藜麥羽衣甘藍沙律配慢煮雞胸、紅酒醋汁,健康好味。然後食松葉蟹肉飯配炸軟殼蟹、溫泉蛋、魚子,炸得酥脆,飯有蟹肉,一濃一清,配搭好。仲有日本牛腹肉飯配温泉蛋,牛肉嫩,汁好味,温泉蛋發揮功效,潤澤大增。
味帶車厘茄子、青蘋果及布冧,所以有點酸,相對香啲濃啲。
一大一小杯,因為小杯快涼可以先喝。