2023-06-14 60 views
係海港城行街聞到超香烤魚味🤭😂誤打誤撞入左呢間海景餐廳食烤魚😜不過今日有郵輪,所以睇到隻船就睇唔到海😭坐低先發現原來烤魚係最近新推出既菜式,除左烤魚仲有其他配料都係新推出✅.🥢鴛鴦烤魚 $328烤魚分左5種口味,可自選1/2種,今次我就擇左「金波羅酸辣味 + 魔鬼地獄味 (海鱸魚)」,食烤魚一定只叫海鱸魚,最少骨又好肉。金波羅酸辣味好特色,用左新鮮菲律賓菠蘿同自製金湯為基底,味道好清新又Fresh,口感酸辣又解辣,因為中和返個辣味,所以唔會太辣。魔鬼地獄味真心好辣!因為加左幾種辣椒,包括:印度魔鬼辣椒、中國魔鬼辣椒和普通辣椒干,好惹味。.🥢咕嚕咕嚕元氣九宮格 $188有選擇困難症既我一開始就點左呢個😂因為有齊幾款涼菜,好抵食大碟!包括有:麻辣花生、冰鎮話梅涼瓜、甜蜜BB茄、招牌撈起麻辣手撕雞、跳水一口牛舌、捧打豬八戒、蒜泥拍黃瓜雲耳及酸辣泡大白菜.🥢墨魚三色滑 $88🥢雪花肥牛卷 $88烤魚配料我地加左以上兩款,幾欣賞個墨魚三色滑,好彈牙爽甜,係用左三種味+墨魚滑整成,分別係南瓜味、波菜味同原味。.🥢自柑墮樂$48🥢洛柚柚$48野飲先係呢度既重點😍😍,$48/杯有1.3L ,上台時我
🥢鴛鴦烤魚 $328

🥢咕嚕咕嚕元氣九宮格 $188

🥢墨魚三色滑 $88
🥢雪花肥牛卷 $88

🥢自柑墮樂$48
🥢洛柚柚$48
野飲先係呢度既重點😍😍,$48/杯有1.3L ,上台時我勁驚訝🙀因為真係大杯到好誇張!「自柑墮樂」係柑橋檸檬x菠蘿x可樂,甜甜酸酸咁。「洛柚柚」就係洛神花x柚孑蜜,呢杯比較清新啲,解辣一流。

🥢咕嚕咕嚕圍爐肆甜 $168
桂花冰粉+爆爆珠+士多啤梨🍓藍莓🫐,食落清涼又透心涼。側邊仲有黑糖糍粑,煙韌彈牙唔痴牙。兩者配埋一齊食真係大滿足🤭

海港城黎講價錢一啲都唔貴!尤其烤魚真係好好食!野飲又好大杯😂🤭海港城食辣野不二之選🥹