2016-04-03
朋友岩岩生左 去完威爾斯醫院探佢同bb 一行三人去附近搵食。沙田友提議近近地行去博康邨 話個度有間串燒之前上過雜誌 想試好內。行左十零分鐘就到 係大排檔式既串燒 唔係炭爐 用gas爐 $118 任食三小時包兩罐飲品 好抵。 我們六點幾到 冇咩人 點知一到七點幾 已經坐左八成滿 好多人燒呀燒 氣氛好正~ 食物款式有成廿幾三十款 我們先主攻丸丸腸仔呢d快熟類型。丸丸基本款都有 墨丸魚蛋牛丸豬肉丸都齊全 魚腐同牛丸我特別鐘意 燒到脆卜卜 正。 老闆娘仲特登話我們知 有秘製香料 辣同唔辣都有 仲有麻辣醬 豉油牛油 佢話特登將肉類醃得淡口d 等客人可以自家製作喜愛的味道。 肉類其實好多 羊架 牛仔骨 雞翼 雞肉豬肉牛肉羊肉串雞軟骨金沙骨 多到數唔曬。特別推介豬頸肉 肉質結實彈牙 加上香料麻辣醬一齊燒 勁正。雞軟骨都正呀 爽口燒到脆卜卜 無得彈。雞翼鐘意加上糖水 香料一齊燒 臨食再灑上辣粉 無得彈。 蔬菜類我最喜愛韮菜 茄子 先用豉油 牛油搽上面 一邊燒一面加水同香料 勁juicy!! 蓮藕片都有 初時以為燒起來會好乾 點知
蔬菜類我最喜愛韮菜 茄子 先用豉油 牛油搽上面 一邊燒一面加水同香料 勁juicy!! 蓮藕片都有 初時以為燒起來會好乾 點知又唔係喎 食落脆卜卜 好新奇 配埋麻辣醬 又幾配。
仲有個芝士薯蓉好得意 燒燒下芝士溶曬 幾香 不過呢個就確實淡味了少少。
大排檔最高興就是講野幾大聲都冇人理 又食又傾玩足一晚 都是$118埋單。爽!