試食文👅 感想及評論都是發自內心 絕不作假評級🙅🏻‍♀️.日前收到邀請 感謝你地比機會我同L先生去試食🙇🏻‍♀️ 其實係未開呢個instagram 之前已經去食過佢地既 #潮州粥 🙈 好足料好味 愛食潮州粥既朋友仔可以一試 而今次我就同L先生試下其他野🤪.潮式辣魚仔炒鵝腸 HKD88;不專業評級:6.5/10熱辣辣咁上枱🔥 色香味俱全🤤 鵝腸處理得好好 炒熱時間把握得唔錯 非常爽口👍🏻 每條鵝腸著色同調味都好平均☺️.刺身帶子 HKD58;不專業評級:4/10實不相瞞🤭 一上枱我同L先生呆左 心里面都問點解要用大隻碟放四塊薄薄的帶子呢🤷🏻‍♀️ 上枱形式真心扣分 希望 #心夜來潮 唔會怪我咁坦白🙇🏻‍♀️ 味道方面 有新鮮感既 平時通常食開日式刺身 沾開 #wasabi 🙈 今次的醬汁有啲似魚露加白醋的感覺 咸咸酸酸都幾開胃既🙂 而且醃得好入味 既有帶子本身的鮮甜味又有醬汁的咸酸味 好特別😊.傳統鴨蛋煎蠔烙 HKD86;不專業評級:6.5/10即叫即煎🤤 所以等待的時間相對會較長⌛️ 外層非常酥脆 內部濕潤足料💗 味道方面 有鴨蛋味亦有蠔的味道 🙊好彩只有淡淡芫荽味 因為我同L先生都唔食芫荽🤣 #
試食文👅
感想及評論都是發自內心 絕不作假評級🙅🏻‍♀️
潮式辣魚仔炒鵝腸 HKD88;不專業評級:6.5/10
刺身帶子 HKD58;不專業評級:4/10
傳統鴨蛋煎蠔烙 HKD86;不專業評級:6.5/10
即叫即煎🤤 所以等待的時間相對會較長⌛️ 外層非常酥脆 內部濕潤足料💗 味道方面 有鴨蛋味亦有蠔的味道 🙊好彩只有淡淡芫荽味 因為我同L先生都唔食芫荽🤣 #芫荽控 應該會好失望🙈 不過我略嫌薯粉的比例偏少🤔 如果多返啲 會好味啲
醬醃海膽炒飯 HKD88;不專業評級:4.5/10
味道同普通炒飯無乜分別🤔 不過啲配料好多 抵讚👍🏻 但調味非常唔均勻😰而且偏咸 主角海膽的份量...少得可憐 所以基本上我係食唔到海膽味🤷🏻‍♀️ 不過88蚊都唔會期待佢比好大pat海膽
2018-09-20
Type of Meal