2022-04-04
Kachimashi好多Foodie都去元朗錦田打卡但係錦田對我來講真係太遠啦(´・Д・)」原來西貢都有 鋪面比較細 但係打卡嘅位置都充足 ♪(´ε` )而且來西貢食都好有渡假嘅感覺 ~☆☆交通☆☆搭小巴1A巴士92/99到西貢碼頭後沿海邊走⋯然後有緣自會去到🙏🏻(相信大家Google能力比我優秀(=゚ω゚)ノ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~♡ Mixed Berries Dutch Baby Pancake $65 (7/10)呢個係我嚟Cafe最期待嘅一個食品但係出黎有d失望呢唔係話唔好食但係份量俾我想像少好多可能因為Baby關係非常之薄味道都冇特別出色🥲☆ Wagyu Beef Open Toast $124 (5/10)呢個更加令我失望呢和牛完全食唔出和牛非常之難咬開 又諗起我嘅惡夢就係比鞋激和牛哽親 🥲Toast還好 但係和牛真係扣晒分 好貴♪ Genmaicha Latte $42 (6/10)玄米茶味好濃 但係完全冇鮮奶味!如果矇住眼比我飲我真係會以為我飲緊純玄米茶🤔● 柚子梳打 $48 (7/10)估唔到成餐飯最滿意係Soda但係好貴🐢唔捨得飲呢~~~~~~~~
好多Foodie都去元朗錦田打卡
但係錦田對我來講真係太遠啦(´・Д・)」
原來西貢都有 鋪面比較細
但係打卡嘅位置都充足 ♪(´ε` )
而且來西貢食都好有渡假嘅感覺 ~
☆☆交通☆☆
和牛完全食唔出和牛
非常之難咬開 又諗起我嘅惡夢
就係比鞋激和牛哽親 🥲
Toast還好 但係和牛真係扣晒分 好貴
♪ Genmaicha Latte $42 (6/10)
玄米茶味好濃 但係完全冇鮮奶味!
如果矇住眼比我飲
我真係會以為我飲緊純玄米茶🤔
● 柚子梳打 $48 (7/10)
估唔到成餐飯最滿意係Soda
但係好貴🐢唔捨得飲呢
● ● 總結 ● ●
位置唔多,鋪面細細
環境幽雅,設計較木系
但係野食性價比奇低
係呢間分店差定點?我都冇意欲再去了。