2023-08-22
同老公去海港城拍拖,夜晚walk-in嚟咗Dan Ryan's 食晚飯老公本身想點斧頭扒, 職員話無, 跟住crab cake,又無,再問有冇quesadilla,都無. ..最後點咗一份洋蔥圈、一份10oz牛扒、一份青口煲、一個truffle mac n cheese、一個 clam chowder bread bowl同一碗磨菇湯蘑菇湯: 偏水偏淡,蘑菇味極淡,相信係因為溝多咗水, 唔合格 , 出面嘅小店都會做得比佢好Clam chowder bread bowl:老公話個包索曬d湯,所以無乜特別唔好食洋蔥圈: 侍應哥哥拎桶洋蔥圈來serve 比我哋時,佢一個跣手跌咗d洋蔥圈落地, 最好笑係侍應哥哥: 補返兩個比係哋(真係多謝曬呀,唔好意思都無聲,唔個以為係我整跌架)洋蔥圈炸得好油,都唔夠熱,失望。青口煲: 不過不失牛扒: 叫咗medium rare, 最後來到變咗medium well,食得出好柴,而牛扒既side 薯條都係凍的Mac n cheese: 正常發揮,食落好cheesy 而期間,侍應都唔太主動去收走枱上嘅碟,食到一半我同老公另加咗兩杯lemonade, 起個女侍應s
最好笑係侍應哥哥: 補返兩個比係哋
(真係多謝曬呀,唔好意思都無聲,唔個以為係我整跌架)
洋蔥圈炸得好油,都唔夠熱,失望。
青口煲: 不過不失
Mac n cheese: 正常發揮,食落好cheesy
而期間,侍應都唔太主動去收走枱上嘅碟,
食到一半我同老公另加咗兩杯lemonade, 起個女侍應serve緊兩杯飲品比我同先生時,
另一位男侍應就向該位女侍應吹水 講是非😓
阿哥,吹水都睇場合好嗎,完全零專業,碟又唔收,淨係掛住吹水
總結:成餐飯$1500蚊,但唔會有下次,
成餐飯得麵包最好食,出返去食其他好過,侍應質素衰過茶記