2019-06-06
話說噚日晏就1點左右,諗住行去排隊買個飯食,排到我既時候個企收銀既女職員同我講我想買嗰個飯冇哂,咁聽到冇哂好自然就會即刻睇下有咩其他嘢可以買嚟食,點知睇唔夠2眼,個女職員好惡咁話我:「唔係買就過住啦,阻住哂!」最後嬲嬲地去咗馬會隔離嗰個又係賣中式甜心既舖頭買飯食算,老實講下次唔會再光顧。其實我真係覺得好無辜好委屈,原來連睇下買咩食都唔得,我睇一睇姐,前後都唔夠30秒。開頭諗住打去佢地公司投訴,點知發現淨係搵到個fb、同埋佢地係由 一間叫J&D Holdings Limited 祖遇唐控股有限公司 經營,但又冇email冇website,我諗佢地公司連請咩人都唔會理,根本就投訴冇門。我知可能會有打手睇完我呢個評價之後會話翻我轉頭,或者又有人會話你唔幫襯姐,都大把人排隊買。但請你地將心比己,如果你係我會有咩感受?? 只希望個位女職員會有所改善,我唔希望會有其他人同我一樣有相同經歷,亦希望佢地公司有機會睇到我呢個post,會有所利動。(雖然我諗冇咩可能架啦)