2015-10-26 389 views
話說尋日個friend話係上網買左件衫, 要去尖沙咀拎, 拎完就梗係去食Lunch, 行過金馬倫道見到有泰國野就上左去睇睇~ 一入到去, 店員介紹新推出既brunch set, 心諗, 泰國野都有bruch咁攪鬼~ 咪試下~ 見到佢個menu, $239一位, 鬼咁多野食~ 又有前菜, 又有sashimi, 湯, 主菜, 粉, 飯, 甜品, 野飲~ 前菜好似有6-8款, 可以任叫~ 其實食完個前菜同sashimi都好鬼飽了~sashimi有帶子, 3文魚, 蠔, 生蝦, 配以泰式醬汁~ 非常新鮮, 而且蠔和3文魚好鬼肥美~前菜叫左牛油蒜容雞翼同埋魚餅, 魚餅好味~ 但雞翼就普普通通~唔太OK~個冬陰功勁正, 見到好多料, 仲有龍蝦仔~ 好好飲啊~ 酸辣度剛好~之後叫左個火車頭炒飯~ 唔辣~ 岩哂我~ 味道OK, 不過再乾身D會好D~我地基本上仲有好多野冇試, 因為實在太飽, 如果多人一齊去可能會可以試多幾款~ 不過呢個價錢真係底到冇朋友~

2015-10-11