2008-02-14
第一次去食,本來想去元氣,點知排滿人!見到這店,心想0係尖東都唔會難食得去邊掛!一入到去,完全冇人招呼…我同男友仲招左手好耐,先有個呀姐彩我地!我地叫左小籠包,滑蛋牛肉飯,雞絲涼拌拉麵,再叫2杯珍珠奶茶!等左幾個字,d野開始黎...一黎食個小籠包,佢只比左筷子我地…碗又冇,匙又冇…又係不停揮手都冇人理!男友好嬲咁自己行去廚房櫃到羅!未食過咁難食既小籠包!皮厚到好似大口大口食麵粉,d肉好臭...有d梅既感覺,見到有個呀姐在旁消潔,立刻問佢可唔可以換過...個呀姐好惡咁話"全部都係咁ga la!"哇...咩態度!最後我地一人食左一個就算,另外就兩個唔食!一定是全球最難食既小籠包!之前我返大陸大排檔食,都好味過呢度幾百倍!滑蛋牛肉飯又係驚人之作..未試過食飯,d飯是用匙係不唔起的,因為太硬!最後我地用筷子去了d飯!個蛋好明顯變晒色,d牛肉唔係肥牛都算,都唔洗比d 煲湯碴比我地呀!!!雞絲涼拌拉麵叫做最正常的一個菜,雞絲都似雞既,不過湯冇味,有好多油!街邊車仔麵都好食過佢麵囉!珍珠奶茶冇奶茶味,得奶味!點解佢地可以咁叻,奶茶變做淡奶都得??最後出去埋單,$165....難食到咁又收得貴!去對面
見到這店,心想0係尖東都唔會難食得去邊掛!
之前我返大陸大排檔食,都好味過呢度幾百倍!
最後出去埋單,$165....難食到咁又收得貴!去對面食街邊小食都冇咁嬲!真係以後都唔會再黎食!