2024-05-13 210 views
今晚同老公去了屯門市廣場行街~見到呢間韓國餐廳有好多食客在等位。見到咁多人幫襯,所以我哋都排隊入座。好彩等咗一陣就可以安排入座了。睇過餐牌有很多可以單點的食物或有一個嚐吃套餐,套餐都相當抵食,可以點兩款主食,一份炸雞和甜品,仲包有兩杯飲品。飲品可以在飲品餐牌內點選,有多款冷飲或熱飲和特飲選擇。我們點了一杯青檸梳打和茉莉花茶。主食可以喺四款選擇中揀兩款,其實四款都相當吸引,我們點了一款巴馬火腿卡邦尼年糕,一款甘筍汁香脆豬扒長通粉。巴馬火腿卡邦尼年糕,十分特別因為這款年糕是較幼身和長條型的,吃起來有點像意粉般,但是又有年糕的煙靭口感,沾上了卡邦尼汁和蛋漿,吃起來很Creamy很豐富及有濃郁口感。而且仲有很多巴馬火腿。材料豐富味道極佳。另一款甘筍汁香脆豬扒長通粉,那塊金黃色的香脆豬扒,相當吸引,外皮酥脆,豬扒啖啖肉又腍身好好吃。豬扒好大塊份量足。長通粉好好味滲入了甘筍汁,酸酸甜甜又開胃,相當惹味的一道主菜。炸雞拼盤,可以在餐牌中揀三款炸雞口味,我們點了甜辣炸雞、芝士炸雞、蜜糖炸雞。炸雞拼盤來了,沒想到份量都相當豐盛,每一款口味都有大概五至六件炸雞,整個賣相相當吸引。每款炸雞都好好味,啖啖肉。
好彩等咗一陣就可以安排入座了。

睇過餐牌有很多可以單點的食物或有一個嚐吃套餐,套餐都相當抵食,可以點兩款主食,一份炸雞甜品,仲包有兩杯飲品。

炸雞拼盤

炸雞拼盤,可以在餐牌中揀三款炸雞口味,我們點了甜辣炸雞、芝士炸雞、蜜糖炸雞炸雞拼盤來了,沒想到份量都相當豐盛,每一款口味都有大概五至六件炸雞,整個賣相相當吸引。每款炸雞都好好味,啖啖肉。我最喜歡蜜糖炸雞,甜甜的外皮,中間肉質又多汁又嫩,好惹味。而老公最喜歡吃甜辣炸雞,甜甜辣辣好惹味,好吸引。我們都十分喜歡這個炸雞拼盤。可以試到唔同口味。
小甘筍芝士蛋糕

甜品方面,點上了甘筍芝士蛋糕,甘筍芝士蛋糕是較為輕盈的芝士蛋糕,不會很油膩,口感較為軟綿綿,軟綿綿的蛋糕帶有芝士香味,顏色又柔和幾吸引,作為是日的結尾很圓滿。
2024-05-11
炸雞拼盤