2024-01-31 457 views
今次嘅美食之旅係去咗家錦麗。🍜 首先食咗嗰撈檬,撈檬嘅大蝦扎肉,真係好食到暈,蝦仁爽彈牙咁,扎肉香脆得嚟又不失嫩滑,佢哋嘅撈檬醬味道恰到好處,一啖啖食得我停唔到口,真係正中夏威夷🏝。跟住試咗嘅咖哩牛腩飯就喺呢兒有少少失色,咖哩味道係夠喉但係牛腩同薯仔唔太進化,牛腩少少偏硬,薯仔就過於綿,總括嚟講就算係平平無奇啦。但話時話,隔籬食客嗰碟牛油果米紙卷就真係偷晒戲,🥑 唔單止外型吸引,食落去嘅口感更係一流—–簡直就係一個完美嘅口腔派對,層次分明而且牛油果嘅醇厚同佢哋嘅酸檬醬收互相輝映,卷入口嘅每一口都令人回味無窮。總括嚟講,整體嘅食物質素喺呢度都算係過得去,特別係啱啱提過嘅米紙卷,真心推介。👍至於價格呢方面就會貴啲,但係味道好,心情正,就算貴嗰兩蚊都值得啦!