2018-07-17
在舊鋪食佐好多次Sunday Brunch semi buffet 感覺很好 而家搬去新鋪 第一次幫襯 相信亦都係最後一次 寧願食大家樂個鐵板紐西蘭扒都唔食佢 起碼唔使食完仲肚空空 淨得谷住度氣.當曰落大雨 自已盲中中 乜都唔睇 (包括門口個招牌) 就沖入去 十二點九 還是小貓三二隻 落大雨 唔出奇啊 週圍無食物 有少少唔唔... 見到D Waitress 姊姊咁好招呼 (伙記好 真係好緊要) 既來之 則安之 決定留低 乜都一餐唧 睇下乜quali ?? 咁就中伏.Set Brunch $395 另加一 共$435 4個Starter 無選擇 主菜 4-5選一 甜品三選一 咖啡etc 麵包牛油 可以食既野完全無 無冇...Starter:1)生牛肉 很薄的三四片 剛剛鋪滿一只細碟 少少菜和醬汁 味道不過不失 唔食生牛肉的話 自己損失2)一小碗生蔬菜(不知名)沙律 正常味道3)生果一大dull 甜的很甜 酸的勁酸 主菜前食咁多生果????? 後來至知到要質多D野
Starter:
2)一小碗生蔬菜(不知名)沙律 正常味道
3)生果一大dull 甜的很甜 酸的勁酸 主菜前食咁多生果????? 後來至知到要質多D野落你地個肚 等你無餓得咁淒涼 !!! 不過$400幾呅個餐 要食生果頂肚 值唔值啊????
4) 餅仔 後上
主菜選了Hanger Steak 份量十分的色 中間三只手指申直 合埋 己經好收大過佢 約大半只手指咁厚 切除邊邊D肥膏 有幾多落肚??? 比以前舊鋪半自助 任叫的牛肉 份量少一大截 少少配菜 加半個烤熟的牛油果 正常的味道 並無因為肚餓而覺得特別好食
Starter 4 食完Main Course 才來 唔知點解叫 Starter ??? 1) 迷你牛肉批 很香脆 比茶記的好食 一啖K0 2)橙皮餅 舖滿厚厚的糖霜 清除糖霜後 仲系甜到漏 食佐二細啖後 被迫投降 不想有糖尿病
甜品選了雪糕 用一塊凍石板 系威系勢 放住普週雪條半條咁既大細既雪條一大條 ( 連雪條棍) 味道比鳳仙好D 幾啖就K0
咖啡是正常的 回想以前在舊鋪 Semi Buffet 咖啡最先要另外收費 40幾呅 值唔值??? 後期己包在餐內 順便一提:對面 Spiga的 半自助餐 咖啡要收$42 另加一
用餐到此完畢 肚子仲咕咕聲 唔停咁唱緊:" 絕對空虛...." 滿肚氣
跟住行多條街 去羅富紀食雲吞麵 鯪魚球....