2023-07-28
係元朗區搵到一間價廉物美既食店,叫做「囍串」新開架,店內環境舒適新裝修現代風,餐廳主要食串燒同埋都有好多款燒物、小食、飲品亦有酒精類飲品。燒豬頸肉 - $60燒豬頸肉份量好多。肉質經過碳火燒烤,帶有深厚的炭香味,再配上攸然香料,真心讚👍🏻好食。特飲雜莓乳酪 - $45我選擇左無糖版本,通常無糖既飲品出到黎始終都會有啲甜,但款飲品真係做到無糖。呢個係令我非常驚喜,岩哂我呢啲喜愛飲飲食食又怕肥嘅女仔,決定下次再黎試試其他口味。北海道活元貝 - $42北海道活元貝的份量唔細,配上粉絲口感鮮美,食過翻尋味。一碗小雲吞 - $28雖然佢個名叫小雲吞,但實際上既份量一啲都唔小。雲吞餡料豐富湯頭清香,啖啖肉,真係唔錯。燒芝士年糕 - $24呢款燒物的烹調技術非常成熟,燒得岩岩好,紫菜的香氣同芝士年糕完美結合,年糕煙韌嘅感覺,再加上芝士同紫菜嘅香味,係好美味既。囍串~ 啲食物唔單止美味,價格仲非常平民,份量十足。中午同下午茶時間食會仲抵啲,我覺得好食,真心有下次👍🏻會帶朋友去❤️囍串 - (元朗)美食寶藏🏆📍元朗安興街59-67號的安泰樓地下
燒豬頸肉 - $60
特飲雜莓乳酪 - $45
北海道活元貝 - $42
北海道活元貝的份量唔細,配上粉絲口感鮮美,食過翻尋味。
一碗小雲吞 - $28
燒芝士年糕 - $24