2020-01-01
我哋本身係想去食活一鮮架 但係實在太多人等緊位啦😭又已經八點 我哋好肚餓 所以我哋就喺同一條街度行吓睇吓 之後就發現左呢一間餐廳😍我係俾佢餐牌嗰個$58燉湯吸引住 最後都無失望 非常之唔錯呀呢間餐廳🤤🤤·杏汁花膠燉白肺 $58呢個燉湯好好飲😍😍係超真材實料飲落去好舒服勁滋補又唔會有太杏 因為我本人其實唔太鍾意杏汁😂😂佢入邊都有成2/3舊花膠 好有誠意😈而且入邊啲湯渣唔會好柴差 仲係超嫩 開心🥳·蒜蓉粉絲蒸扇貝$58呢一個係我哋嗰日食嘅時候既是日精選 所以好抵食😂😂我哋係一入到餐廳就聞到門口嗰台既蒜蓉味超香 就拍版叫呢個😏佢個帶子都OK嘅 不過唔算話真係好大粒 不過個調味做得幾好 係個粉絲蒸得乾左少少 但係都ok既😌😌·京都豬扒 $88呢個都超好食 可能因為呢一間鋪頭係細細間 所有嘢都係即叫即整 超新鮮😎佢一上台係勁香 個肉超tender 個調味都好好 超送飯☺️☺️··📍西環石塘咀皇后大道西540-546號地下D舖
杏汁花膠燉白肺 $58
蒜蓉粉絲蒸扇貝$58