2017-11-01 474 views
呢間餐廳之前食過一次,對佢個午市跟餐甜品一試難忘!今日經過居然有位,立即9秒9入衝去。坐著面壁位置,先發覺原來呢度d牆身d公仔都幾趣緻。餐飲新加左玄米茶,味道幾香。今日叫左個椰香忌廉燒魚柳定食($59). 賣相好豐富!中間的紫薯蓉好甜,麵豉湯唔知點解好似有d 薑味。白飯配上木魚同飯素,有特色。不過主角一定係椰香燒魚柳,個人好鍾意椰子味既野,呢個汁充滿椰香!very good! 魚雖然唔係脆的,但非常滑,如果係椰子雞仲正!豬肉片椰菜配上胡麻醬都唔錯,不過肉就有點鞋口。食飽當然係最期待既甜品時間,家下粗鹽都貴過尊嚴,何況是海鹽? 佢個海鹽焦糖雪糕冬甩真係一試難忘,而家加$2可以轉其他味道既雪糕,有榴槤,芒果,朱古力。不過我都係要番最original 既雲呢嗱味。今次個冬甩轉左款,係波堤冬甩!!我既最愛!!質地煙煙韌韌,上檯仲暖暖地炸到帶點脆口,配埋雪糕同焦糖醬及帶點咸咸地既鹽味,甜度適中,完全唔覺得漏,飽都要堅持食晒,因為實在太正太正太正!

坐著面壁位置,先發覺原來呢度d牆身d公仔都幾趣緻。

豬肉片椰菜配上胡麻醬都唔錯,不過肉就有點鞋口。

• 海鹽焦糖雪糕冬甩